Hartelkanaal

Soms heb je een project op een schitterende locatie dat voor fantastische beelden zorgt. Hartelkanaal was zo’n project!

5 windturbines van Eneco die op het land langs de A15 stonden moesten verwijderd worden. De turbines hadden een ashoogte en rotordiameter van 80 meter en een vermogen van 2.5 MW. Ze stonden er al sinds 2003.

Door een verbreding van de A15 was er geen ruimte om deze 5 windmolens vanaf het land te demonteren. Daarom werd er een werkeiland gemaakt dat bestond uit een 100 meter lange en 33 meter brede ponton. Om het werkeiland op de juiste locatie te brengen kwam er een sleepboot, duwboot en HEBO LIFT 2 van pas. De sleepboot voerde de ankers uit om in de juiste positie te blijven. 

BKV: LR 1600/2 Hartelkanaal

Op het kanaal kun je last hebben van eb en vloed, hoogteverschil in water en flinke stromingen. Ook het overige vaarverkeer zorgde voor de nodige roering. Daarom moest het ponton goed in positie gehouden worden zodat de werkzaamheden toch veilig uitgevoerd konden worden. De kraan mag tijdens het hijsen van zware onderdelen niet zwenken.

Op het werkeiland stond onze krachtpatser LR1600 rupskraan en een 100 ton rupskraan van HEBO Maritiemservice. Samen hebben wij 5 windmolens gedemonteerd en verplaatst. De demontage werkzaamheden werden uitgevoerd door Koppejan Wind Service.

Met dank aan de soepele en efficiënte samenwerking tussen Business in wind, Koppejan Wind Service en  HEBO Maritiemservice werden 5 windmolens in 1 week tijd gedemonteerd.

Gerelateerd nieuws